

Autor przedstawia kompletny poradnik przygotowywania wszelkiego rodzaju kiełbas: wołowych i wieprzowych, w osłonkach i bez, drobiowych i z dziczyzny, wędzonych, fermentowanych i wielu innych. Podaje dokładne instrukcje, jak mielić mięso, napełniać osłonki, wędzić i doprawiać kiełbasy. Książka zawiera rozdziały poświęcone wyposażeniu, bezpieczeństwu żywności oraz metodom parzenia i wędzenia kiełbas. Znajdziesz tu przepisy na kiełbasę polską, a także na kiełbaski wiedeńskie, niemiecką bratwurst, grecką laukonikę, chorizo, salami i wiele innych - w sumie 100 różnych przepisów na kiełbasy.
Nigdzie tego nie znajdziesz. Każdy, kto poważnie myśli o domowym wyrobie kiełbas, po prostu połknie tę książkę. Książka ta to wspaniały i przyjazny poradnik, godny polecenia wszystkim ambitnym amatorom.
Autor: | Warren R. Anderson |
Liczba stron: | 256 |
Format: | 143x205 |
Oprawa: | Oprawa miękka |
ISBN:![]() | 978-83-7773-363-9 |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo RM |
Rok wydania: | 2015 |
Oceny produktu (0)
GPSR