DARMOWA WYSYŁKA OD 350ZŁ | OBSŁUGA ZAMÓWIEŃ I WYSYŁEK: +48 502 929 772 | DARMOWA WYSYŁKA OD 350ZŁ

DOMOWE WĘDLINY I PASZTETY

Poradnik Domowe wędliny i pasztety pomoże dowiedzieć się jak kroić, rozdrabniać i konserwować mięso; jakich używać przypraw i jakie stosować osłonki. Zawiera także konkretne przepisy np. na wędliny parzone i pieczone (m.in. frankfurterki, pieczeń z serem, kiełbasę monachijską, myśliwską, wiedeńską), surowe (np. kiełbasy z dziczyzny, owczą, salami), kaszanki, wątrobianki, pasztety i rolady. Receptury uzupełniają fachowe wskazówki i uwagi masarza.


Spis treści:
Produkcja wędlin – wiadomości podstawowe
Konserwowanie 
Wędliny parzone
Przepisy na wędliny parzone
Przepisy na wędliny z wkładką
Wędliny trwałe i surowe
Przepisy na wędliny surowe
Kaszanki i salcesony czerwone
Przepisy na kaszanki i salcesony czerwone
Wątrobiane do smarowania
Przepisy na wątrobianki do smarowania
Sulzwurst
Przepis na sulzwurst
Pasztery, pate i rolady
Przepisy na pasztety
Produkcja wędlin a wymogi sanitarne i higieniczne
Słowniczek
Skorowidz
Informacje dodatkowe
Udostępnij
25.00

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów