KOD PRODUKTU 555-000

OSTRZAŁKA DO NOŻY THE EDGE AUTOSHARP

PRODUKT DOSTĘPNY NA MAGAZYNIE
24,90 

 
Darmowa dostawa

Już przy zamówieniu min. 350zł (NIE DOTYCZY SZAF NA BROŃ!)

 
Bezpieczeństwo

Jesteśmy największym sklepem myśliwskim w Polsce.

 
Prosty zwrot

14 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny.

OPIS

Ostrzałka THE EDGE pointSHARP 14-24° (RM011) potrafi naostrzyć praktycznie każdy nóż dzięki automatycznym pręcikom, które dostosowują się do kształtu ostrza. Ta ostrzałka nada się do naostrzenia i wygładzenia noży kuchennych, myśliwskich, taktycznych, a nawet tych z zasobów EDC.

pointSHARP posiada polimerową konstrukcję, żeby była lżejsza i poprawiała komfort pracy. Dlatego że użyto polimeru ostrzałka jest wodoodporna a także odporna na upadki.

Niewielka bryła oraz minimalny ciężar powodują, że pomimo kuchennego przeznaczenia może nam także towarzyszyć na kempingu, polowaniu oraz innej aktywności, podczas której będziemy potrzebować ostrego noża. Ostrzałka ma antypoślizgową podstawę, obustronny chwyt oraz szczelinę ostrzącą.

W odróżnieniu od klasycznych ostrzałek typu V, w osełce AutoSHARP kąt prętów ostrzących jest zmienny. Taką funkcjonalność uzyskano dzięki zastosowaniu bocznych sprężyn, na których opierają się płytki ścierne z węglika wolframu.
Ostrzałka automatycznie dostosowuje się do kąta krawędzi tnącej, dzięki czemu z jej pomocą możemy ostrzyć różnego rodzaju noże m.in. noże kuchenne, scyzoryki, foldery edc, noże outdoorowe oraz tasaki.

Wielu użytkowników noży nie zna fabrycznego kąta krawędzi tnącej, tutaj z pomocą przychodzi ostrzałka AutoSharp, która rozwiązuje ten problem oraz szybko i łatwo naprawie stępione ostrze.

Z pomocą osełki możemy także ostrzyć noże ząbkowane, które zazwyczaj wymagają stosowania specjalnej ostrzałki.

The Edge AutoSHARP to funkcjonalna ostrzałka, która pozwala nie tylko na naprawę i ostrzenie stępionej krawędzi tnącej, ale także na jej wygładzanie (honowanie).
Ostrzenie wstępne odbywa się w sposób klasyczny tj. po umieszczeniu ostrza w szczelinie ostrzącej (czubiem skierowanym w dół), przeciągamy nóż do uzyskania ostrości.
Kąt pomiędzy rękojeścią i podłożem ostrzałki powinien wynosić od 15 do 45°. Polerowanie przebiega w  podobny sposób, z tą różnicą, że czubek ostrza podczas wygładzania powinien być uniesiony ku górze.

Zalecany kąt pomiędzy ostrzem i podłożem to 15 - 45°. Noże z ząbkowaną krawędzią tnąca należy ostrzyć i polerować równolegle do podłoża (bez odchylania ostrza w dół lub górę).

Oceny produktu (0)