DARMOWA WYSYŁKA OD 350ZŁ | OBSŁUGA ZAMÓWIEŃ I WYSYŁEK: (43) 843 90 52 lub (43) 843 37 03 PON-PT 10:00-18:00 | DARMOWA WYSYŁKA OD 350ZŁ

PRAWDZIWA KUCHNIA POLSKA 2400 PRZEPISÓW HANNA SZYMANDERSKA

Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej to dzieło wyjątkowe. Stanowi doskonałe kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej i kresowej. W dwudziestu rozdziałach znajdują się przepisy na masła smakowe, dipy, zupy, potrawy z mąki, jajek i sera, kasz i ryżu, ziemniaków, dodatki do zup i drugich dań, sosy, mięso, drób, dziczyznę, grzyby, jarzyny, desery, napoje zimne i gorące, ciasta, nalewki i przetwory. Oprócz znanych receptur na polski rosół czy kotlety schabowe, autorka przypomina o takich zapomnianych specjałach, jak potrawy z raków, duszone jarząbki, łyski w sosie żurawinowym czy przepiórki w gniazdach.

Książka jest napisana barwnym językiem, niezwykle obrazowo. Każdy z rozdziałów poprzedza wstęp wyjaśniający omawianą dziedzinę, zawierający informacje niezbędne w kuchni zarówno początkującej, jak i doświadczonej gospodyni.

Prawdziwym rarytasem są rozdziały poświęcone nalewkom, grzybom i dziczyźnie.

Udostępnij
49.90

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów